Co je šifrovací hra

Venture agency 11. 07. 2019

Šifrovací hry mají v naší republice již dlouhodobou tradici stejně jako novější sourozenec - Únikové hry. A co je vlastně ta šifrovací hra?

Standardně jde o aktivitu konanou zpravidla ve venkovních prostorách na předem stanovené oblasti. Hráči se hry účastní v týmech - většinou - od 2 do 5 osob a odstartováním hry začíná jejich společná cesta. Ta může být doslova velmi trnitá, protože je vedena přírodou a městskou zástavbou. Cílem hry je projít několik připravených stanovišť až k poslednímu místu, kde týmy splní závěrečný úkol.

My se naše hry snažíme odlišit. Každou naši hru provází příběh. V případě Šifry 13 jde o tajemné bratrstvo "13", jehož cílem je získat moc nejen nad Valašským Meziříčím, ale i nad okolními městy a obcemi. V každé epizodě jsou zapojeny postavy, se kterými není jednoduché spolupracovat. Dokážete se poprat s bratrstvem a zlikvidovat ho nebo vás vtáhne do svých spárů?

Každá naše hra je propletena různými úkoly, které nejsou vždy pouze logické ale občas také vědomostní nebo náročné na fyzičku. Naším cílem je vyvolat spolupráci mezi hráči v týmu a ukázat jedinečné schopnosti každého z nich.

A v čem jsou naše hry originální? Právě v propojení příběhu a týmové spolupráce. Postavy provázející hru jsou vždy poučeni tak, aby týmům jejich snahu nejen ztížili ale současně utvořili zábavné situace, které si hráči zapamatují.

Mohlo by vás zajímat ...

14. 11. 2023
Šifra 13 - Epizoda 5

V roce 2023 proběhl již pátý ročník šifrovací hry „Šifra 13, Epizoda 5“. Tento ročník se nesl v duchu setkání členů Bratrstva 13.